Om motgångar och framgångar

Igår för 41 år sedan gifte jag mig med mina barns far i Folkärna kyrka. För 31 år sedan hade vår skilsmässa nyss gått igenom. Även om vårt äktenskap inte höll så är jag så tacksam för att jag fått de mest underbara barn som finns. Jo visst är jag part i målet, men mina 3 tjejer är de absolut viktigaste personer som finns i världen för mig. Jag minns att det var otroligt varmt den dagen och hade varit så i flera veckor. Jag svettades i min långärmade blå brudklänning. Dagen därpå blev det kallt och sommaren sattes på vänt. Men det snöade i alla fall inte i maj då. Det gjorde det här hela helgen. Vad jag tycker om det ska jag hålla tyst om, det innefattar en mängd av svordomar. 
 Kan man bli något annat än sur när man vaknar till denna vy den 22 maj? En del andra mindre motgångar har också drabbat mig den sista tiden. Hockey-vm börjar med förlust mot 2 bottennationer. Inte kul att se, trots att vi för ovanlighetens skull håller på samma lag i familjen. Funderar på att börja heja på Finland istållet.
 
Pga corona blir det ingen uppföljning på livsstilsförädringen på Sorselegården utan bara en enkät att fylla i. Enkäter är jag allergisk emot. Inte har jag gått ner i vikt heller, kan kanske gå lättare att skriva det än att få lov att erkänna mina tillkortakommanden öga mot öga. Fast jag hade verkligen velat åkt och få lite pepp och göra konditionstesten igen. Tror den delen gått bättre än vikten. Jag kämpar på med träningsprogram, hundpromenader och motionscykel ibland. Min kropp ogillar det mesta och hittar på alla möjliga fel för att motarbeta mig och min träning.
 
 
Jag fick för mig att beställa vitaminer på nätet. Sådant hör också till de praktiska saker jag har utvecklat en allergi emot. Lyckades efter många om och men få iväg både beställning med rabatterbjudande och betalning. När jag lite senare kollade på det bekräftningsmejl jag fått upptäckte jag att autocorrect uppgett att mitt förnamn var "plockmat". Fråga mig inte hur det gick till. Skrev ett svarsmejl och upplyste om mitt korrekta förnamn. Fick veta att det inte gick att ändra då beställningen redan gått iväg och att jag förmodligen inte skulle kunna hämta ut det då det inte står "plockmat" på min legitimation. Enda lösningen var att låta paketet gå i retur och sen göra om beställningen enligt företaget. Men jag kunde ju göra ett försök att få ut paketet ändå, även om det troligen inte var möjligt. Tänker testa i alla fall, att jag är jag borde ju gå att bevisa även om jag inte bytt namn. Håll tummarna! 
 
Jag och min sambo har beställt varsin ny mobiltelefon. Ännu en ohanterbar situation för mig. Han är inte mer kunnig på området än jag. Om allt gått i lås när vi gjort affär via telefonen har vi nu ett familjeabonnemang som ska kosta mindra i månaden än nuvarande. Upptäckte vid leveransen av telefonerna att det numera inte följde med en "klump" att ladda telefonen med utan bara en sladd. Nytt samtal till försäljaren som berättade att tillverkaren slutat med sådana numera för "alla" hade flera sådan hemma sen tidigare. Det hade nu inte vi, i alla fall ingen som passade till den nya telefonen så det fick vi beställa extra. Tacksamt nog dök sambons bror upp här i helgen och kunde föra över data och simkort från en telefon till en annan och hjälpte oss få igång de nya. Utan honom hade vi förmodligen kastat telefonerna på varandra i ren ilska. Eller fått lov att ta oss till Skellefteå  där närmaste butik finns, för att få igång dem. 
 Fick inviga den nya telefonen med att knäppa ett kort på en brygga som flöt förbi hemma hos oss. Den nya telefonens kamera ska vara ett underverk för en fotograf, enligt försäljaren. Den visade sig dock vara alldeles för avancerad för mig så jag fick inte till någon bra bild att lägga ut på Facebook ifall någon saknade bryggan. Har inte fått något napp på bryggägare, nu har vi tappat bort bryggan också, Vet inte om den flöt iväg längre bort eller sjönk. Jag måste sätta mig och försöka lära mig finesserna på telefonen innan jag fotograferar något mer. 
 
Nu borde jag sätta mig och skriva dikter.som ska sättas upp på skyltar i samhället i sommar. Jag är ju med i en skrivargrupp som skriver dikter mm. Alla andra är jätteduktiga. Tror jag får ge upp det snart, jag ogillar verkligen de åldersförändringar i min hjärna som gör att jag inte ser felstavningar i text som jag skriver. Att foga ord tillsammans på ett läsvärt sätt i diktform blir svårare och svårare märker jag.
 
Mina järndepåer hade i alla fall återställt sig i önskvärt skick så nu skulle jag prova vara utan järntabletter och kolla resultatet om 3 månader igen. Har även fått lite medicinändringar som förhoppningsvis ska peppa upp mig. Tacksam för att läkarbesök numera går att göra via telefon för det mesta. Jag skulle boka ett fysiskt besök om några veckor sa en av läkarna jag talade med. Om min fot varit avdomnad i snart ett år var det kanske vits att undersöka det närmare, även om jag är för tung. tyckte han, men jag skulle vänta ett tag till pga personalbrist på hälsocentralen. Norrlands inland är tydligen inte en prioriterad plats att jobba på för vårdpersonal. Önskar att internetläkarna skulle förbjudas och istället tvångskommenderas till glesbygden.
 
Nu har snön tinat bort igen och fröken Järntass har på nytt ändrat färg till smutsgul. Hon är världens sötaste ändå, snart ska jag bada henne för återställning av vita tassar och päls. Ni får en gammal bild på henne att glädjas åt, tills jag lärt mig den nya kameran. Jag har hängt ut tvätt för första gången i år och det finns trots allt en möjlighet att det blir sommar någon gång och att pandemin ger sig iväg för gott.
Ursäktar mig för alla stavfel jag missat att rätta! 
 
 
 
 
 

vsterbottenskullan.blogg.se

Börjar med att skriva om lite tankar och händelser som dyker upp i min hjärna och som jag vill dela med mig av. .

RSS 2.0