Efter invasionen

Vi var invaderade av min familj i en vecka. Sedan regnade de hem. Vi var 8 vuxna, 4 tonåringar en snart tonåring, 5 mindre barn samt 2 hundar. Vackert väder hade underlättat mycket. Badtemperaturen var 17 gr som mest. 
 
Höjdpunkten för den mindre modellen av invastionsstyrkan var när det visade sig att det verkligen var skuggslem som mormor hade hittat och de fick se sommarskuggan ro förbi i en båt, som hade stora likheter med vår Bullina. Hela ligan kom inskuttande till mig i sovrummet, där jag tillbringat en stor del av insvasionstiden för att orka med, och kvittrade i kör om sommarskuggor och båtar och skuggslem. Fröken Järntass blev så exalterad av barnens skuttande så hon sprang efter dem ut hon också, men fattade nog inte vad alla var så upphetsade för. 
 Dagen därpå "fann" jag en lapp i postlådan från sommarskuggan till alla barnen och det visade sig att han lämnat en gåva till dem på övervåningen i huset, var sitt Kinderägg! Sen har jag fått lära mig att jag och särskilt Wikki skulle vara försiktiga för vi kunde bli förstenade, tror det var av skuggslemmet, så därför var det tur att han bara rott förbi. Inte säkert att jag förstått det hela rätt.

MellanM hade visst haft vissa problem att ro då utstyrseln glidit ner över ögonen. 😌. 
 Det här är den 4-benta delen av invasionen. En mycket söt liten herre som så gärna ville leka med vår fröken Järmtass. Det ville inte hon. Inte förrän sista dagen. Trots att hon var betydligt större! så var hon inte helt säker på att han inte var farlig. Han hade samma läte som renarna, vilka även de befann sig i omgivningen. De verkar dock ha skrämts iväg av invasionen för nu var det länge sedan vi hade någon på gården.

Fröken Järmtass åt upp hans mat så fort hon fick chansen, trots att det var samma mat som hon rynkar på nosen åt annars. Ingen av dem åt upp hennes mat. Att även han fick epitetet "liten och söt" ogillades av vår "pimpinetta" hund, som även ansåg att hon hade ensamrätt på att bli kliad och sitta i knäet på besökanden. De kom bra överens trots allt så några hundslagsmål var vi förskonade ifrån. För att inte vara orättvis så sätter jag även in en bild på "världens sötaste" lilla honhund.
 Vi hade även ett födelsedagsbarn här den veckan så vi fick jättegod tårta och middag på pizzerian.
 
Dessutom blev det en hel del rivande och byggande samt 4-hjulingsåkande, båt- och flottfärder, utflykter och fiske. Det sista är jag osäker om då jag aldrig sett någon fisk. Vattenet tog slut och det fick ransoneras mera, det krävdes lite åtgärdande i källarregionen för att få igång det igen. Där var jag inte (heller) med. Hoppas och tror att de alla är nöjda med vistelsen här, själv är jag så glad att de vill komma och ledsen för att jag inte orkar delta i så mycket av deras aktiviteter. 
 
Idag dök det plötsligt upp en herrelös bät som gled förbi i blåsvädret. Den var utan både människor och sommarskuggor, åror och motor. Om det var en sommarskugga som lånat den, eller om den gett sig iväg på egna äventyr, så har den förmodlgen landat lite längre upp i viken. Bullina var det inte för hon är på uppdragen på land igen.
 
 

vsterbottenskullan.blogg.se

Börjar med att skriva om lite tankar och händelser som dyker upp i min hjärna och som jag vill dela med mig av. .

RSS 2.0