Vecka 2 och vinter

Den här veckan har jag hållt mig frisk och försökt klara mina mål. Det har gått rätt så bra, kaffebröd "bara" 2 ggr och halva tallriken med grönsaker alla dagar utom en. Orsaken till den missade dagen var sambons återbesök till Lycksele och kontroll av att starroperationen hade gått bra. Det hade den, men svag karaktär hos skribenten gjorde att det blev pizza till lunch igen. Nu ska han inte tillbaka dit förrän i januari, så jag räknar med att det ska gå lättare att vara pizza-lös i fortsättningen. Jag har även upptäckt att rödbetsbiffar kan vara riktigt goda. 😋
 
 
Motionsmålen var dels 10 min motionscykel 3 ggr. Det har jag klarat, går bra att cykla med långt ner till tramporna och lätt motstånd. 😊 Nästa vecka ska det cyklas 4 dagar och ett längre träningsprogram ska genomföras efteråt. Det andra målet var att förlänga hundpromenaden, det har gått sådär. Dvs vi har gått nästan varje dag, men inte alltid längre än tidigare. Men 30 min har det blivit de flesta dagarna. 
 
Jag har även kommit igång med avslappningen. Letade på mitt gamla avslappningsband med Uneståhl som uppläsare. Har hittills inte hittat någon avslappning som fungerar bättre än det. Svårare var att hitta en fungerande kasettbandspelare, men efter att ha kasserat den först upphittade efter tappra försök, så tog sambon in sin radio från uthuset. Den har fungerande bandspelardel så nu kan jag både cykla och slappna på övervåningen. Bara att ta sig upp och ner för trappan dit är som ett extra träningspass med beneländet.. 
I början av veckan hade isen frusit till på sjön och det var lätt att gå. Sen töade det och regnade så isen försvann igen. I går övergick regnet till snö och allt blev vitt. Utom sjön då. Det är inte bra för skoteråkningen att det inte fryser innan snön kommer, det har jag lärt mig de åren jag tillbringat i norra delen av landet. Vi får väl hoppas att det fryser på ordentligt innan det är för sent. 
 
En annan nackdel med snöfallet är att det inte går bra att gå med Tryggve och hunden efter vägen. Vi försökte, men det visade sig dels vara tungkört och dels var jag livrädd då jag inte kan ta mig till sidan av vägen nu med rollator och dåligt ben, vilket gör att vägen inte känns tillräckligt bred för att rymma både oss och mötande bilar. Det gick skapligt nu i helgen men när timmerbilarna börjar rulla så känns det för riskabelt att gå där. Få se hur jag ska lösa det problemet längre fram. Sambon har plogat upp vägen till stugorna så jag kan gå dit, släppa hunden lös så hon får springa tillbaka till huset, och så får vi gå flera gånger. Lite tungkört med Tryggve, men ger väl bättre träning för mig då. Jag kommer att tröttna på den promenadrutten betydligt snabbare än hunden, misstänker jag. 
 Hunden tröttnar inte på att springa hem efter den här vägen. Hon visade sig även kunna plöja sig fram i djupsnön när hon skulle uppmana renarna att förpassa sig från hennes gård. Eftersom hon inte kommer så långt, och är nöjd när de lämnat gården, följer hon inte efter dem längre än tillåtet. Skönt. Hon brukar för det mesta även lyda när jag ropar hem henne, att komma hem är betydligt mer lockande för fröken Järntass än att springa bort! 💜
 
En som är glad över vintern är sambon. En stor del av dagen har han roat sig med att skotta snö, med både maskin och för hand. Fullt så mycket snö har det då inte kommit, men vissa har ett stort nöje av att ploga snö. Att jag och hunden vaknade kl 6 i morse av att han var ute med 4-hjulingen och plogade gården är sådant som man får finna sig i under vintern, tydligen. Eftersom vi flyttat ner sovrummet hördes maskinen betydligt högre än tidigare vintrar. 
 
Vintertid har det också blivit. Eller normaltid heter det väl. Det innebär att det nu var nästan mörkt kl 16. Inte kul. Om jag fick bestämma skulle det vara sommartid hela året då jag är mer beroende av att ha ljust så länge som möjlgit på dagarna. Mornar är jag trött på oavsett om det är ljust eller mörkt så det spelar inte så stor roll att det blir ljusare då. Det blir fort mörkare för varje dag nu så morgonljuset är snart ikapp sig själv efter någon vecka och då märks bara den allt mörkare eftermiddagen. Men jag har full förståelse för de som heller vill ha normaltid hela året, så jag accepterar vilket som hellst bara vi slipper ställa om klockorna några fler gånger. Det blirr 40 år sedan första gången till våren, så nu är det dags att avsluta tidsomställningar. Tycker jag, och tydligen även EU. Trodde inte något gott kunde komma från det hållet! 
 
 

vsterbottenskullan.blogg.se

Börjar med att skriva om lite tankar och händelser som dyker upp i min hjärna och som jag vill dela med mig av. .

RSS 2.0